20 цитата от “Пърси Джаксън”

20 цитата от “Пърси Джаксън”

20 цитата от “Пърси Джаксън”

Представям ви 20 любими цитата от поредицата “Пърси Джаксън и боговете на Олимп” на Рик Риърдън. Приятно четене!

“Понякога дори и силата отстъпва пред мъдростта.”

Похитителят на мълнии

“Бях сигурен, че я оставях в добри ръце. Нейните собствени.”

Похитителят на мълнии

“Хрумна ми една идея — глупава, ама идея.”

Похитителят на мълнии

“Пърси, знаеш ли на кого ми приличаш най-много? На Талия. Толкова си приличате, че чак ми става страшно. Или щяхте да сте първи приятели, или да се избиете.”

Морето на чудовищата

“Скъпи ми братовчеде, ако през тези хилядолетия съм научил нещо, то е, че е невъзможно да обърнеш гръб на роднините си, колкото и да се изкушаваш заради поразиите им. Няма значение дали те мразят, посрамват или просто не оценяват гениалността ти, че си създал интернет…”

Морето на чудовищата

“Никога ли не си имал чувството, че светът наистина е сбъркан? И че е по-добре да бъде изграден наново? Без войни. Без бездомници. Без домашни и книги за четене през ваканцията.”

Морето на чудовищата

“„Ако успея да разруша всичко това, ще направя нещо по-добро“. Никога ли не ти е минавало през ума? Не си ли си помислял, че може да се справиш по-добре, ако ти управляваш света? ”

Морето на чудовищата

“ — А кой е моят най-голям недостатък?
— Не знам, Пърси, но никой не е съвършен. Ако не го откриеш и не се научиш да го владееш… Последствията ще бъдат страшни.”

Морето на чудовищата

“Роднинските отношения винаги са сложни. А при боговете те са още по-сложни. Понякога най-доброто, което можем да направим, е да не забравяме, че сме роднини, за добро или за лошо… И да се опитаме да сдържаме до минимум осакатяванията и убийствата.”

Морето на чудовищата

“ — Нямаме много време — рече мама. — Каквото и да решиш, Пърси, да знаеш, че те обичам. И съм сигурна, че ще направиш това, което е най-доброто за Анабет.
— Защо?
— Защото и тя би постъпила по същия начин, ако ставаше дума за теб.”

Проклятието на титана
Споделете в социалните мрежи